moje svatba v Rime

italiano english Moje svatba v Římě - Facebook Moje svatba v Římě - Linkedin Moje svatba v Římě - Instagram



Židovská svatba v Římě

Židovská svatba v ŘíměŘím je odjakživa velmi oblíbeným a vyhledávaným místem pro oslavu židovské svatby pro páry z celého světa.

Naše agentura se již několik let podílí na organizování židovských svateb v italském hlavním městě, se zvláštním důrazem na respektování židovských tradic a zvyků, o kterých víme, že jsou pro věřící tohoto náboženství velmi důležité.

Mezi naše silné stránky v této oblasti patří, že v našem týmu máme svatební koordinátory židovského náboženství, kteří jsou jako takoví, velcí odborníci na organizaci svateb pro židovské páry.


Velká synagoga v Římě

Věčné město je známé tím, že hostí nejstarší židovskou komunitu a proto existuje zde již několik synagog, včetně Velké synagogy, která je považováná za jednu z nejvíce fascinujících na světě, díky eklektické architektuře, která společně se svou velkolepostí ji odlišuje od všech ostatních.

Pro páry, které se rozhodnou mít svatbu podle židovského rituálu, doporučujeme obřad v chrámu Velké synagogy v Římě, která kromě toho, že je místem modlitby, představuje základní kulturní odkaz pro celou komunitu.

Velká synagoga se nachází na Lungotevere de' Cenci, naproti ostrovu Tibery a přilehlé čtvrti známé jako "židovské ghetto", snadno dostupné jak pro páry, které mohou přijet s elegantním moderním nebo vintage autem, tak i pro všechny hosty, pro které můžeme zajistit autobus, aby nemuseli hledat parkovaní pro auta které, jak je známo, v Římě není snadné najít.


Židovské zvyky před svatbou

Židovské zvyky před svatbouNaše agentura Moje svatba v Římě je velmi pozorná k respektování židovských zvyků, proto naši zaměstnanci jsou schopni zorganizovat vše požadované a dohodnuté s nevěstou a ženichem i co se týče dní před svatbou.

Na požádání náš svatební koordinátor doprovodí pár k jednomu z důvěryhodných klenotníků, v historickém centru Říma, pro výběr snubních prstenů.

Stejně tak můžeme pomoci nevěstě a ženichovi při výběru svatebních šatů a doporučit některé specializované ateliéry v Římě.

Zajistíme rezervaci synagogy pro shabbat chatan, obřad, který se koná v sobotu před nebo v sobotu po svatbě, během kterého je ženich povolán veřejně recitovat v synagoze rituální požehnání na torah (starý zákon).

Shabbat chantan slouží k oznámení komunitě blížící se svatby, když se koná v sobotu před obřadem, nebo zdůraznit jestě více proběhlou svatbu, když se koná v následující sobotu po obřadu: v každém případě je to způsob, jak blahopřát, rozpoznat a sdílet radost z manželství.

Náš personál se také postará o kiddush pro novomanželé a jejich hosty, neboli o jídlo, které se obvykle podává na konci sobotní ranní bohoslužby v synagoze, při které ženich čte výše uvedená požehnání.

Den před svatbou bude nevěsta moci uspořádat očišťující koupelní rituál tkzv. tevilà, ponoří se do vodní koupele zvané mikvè, která symbolizuje znovuzrození nového manželského života.

Hned poté budou následovat oslavy s blízkými přáteli a příbuznými, s hudbou a sladkostmi, na předem dohodnutém místě.

Rezervace hotelu v Římě pro pobyt manželů a jejich hostů je součástí naší nabídky pro organizaci akce, stejně jako výběr místa pro oslavu.


Obřad chuppa

Židovský obřad v synagoze je velmi rozšířený mezi židovskými snoubenci a jak již všichni páry vědí, prvním pravidlem židovského manželství je, že oba manželé jsou zastánci stejného naboženství, jestli tomu tak není, musí se nejdříve konvertovat.

Oslava se může konat po celý rok, s výjimkou shabbatu, to znamená, od západu slunce v pátek do západu slunce v sobotu, a během různých náboženských svátků, jako jsou židovské velikonoce, nebo obdobích, jako je omer a tři týdny před půstem tisha beav.

Celý rituál je velmi slavnostní a vzrušující, jelikož se jedná o velmi starobylý a bohatý obřad který klade velkou pozornost na zvyky a symboliku.

Jako obvykle bude svatební baldachýn nazvaný chuppah, vyzdoben a pod ním budou stát snoubenci: nevěsta bude mít na sobě bílé šaty, jak pravidlo vyžaduje, zatímco ženich může mít tallìt.

Během obřadu chuppa bude čtení ketubah, jedná se o manželskou smlouvu obsahující práva a povinnosti mezi manželi během jejich manželského života, zejména povinnosti manžela vůči své manželce, včetně povinnosti zaplatit jí dohodnutou částku v případě rozvodu.

Smlouva bude podepsána ženichem a svědky a poté předána matce nevěsty.

Během obřadu ženich předá prsten své nevěsty, který bude symbolizovat věčnou lásku a ochranu, kterou žena obdrží od manžela.


Svatební hostina

Svatební hostinaPo slavnostím obřadu chuppa, přichází čas, kdy novomanželé mohou konečně oslavit nejkrásnější den svého života společně se svými přáteli a příbuznými.

Naše agentura Moje svatba v Římě spolupracuje s různými místy pro svatby v Římě, které mohou ubytovat mnoho hostů, můžete si vybrat mezi vilami a luxusními hotely jak v centru, tak v okolí hlavního města.

Menu si každý pár vybere podle svých chutí a preferencí s možností typické římske kuchyně a židovských surovin.

Nemůže chybět hudba a typický tanec hora, během kterém jsou nevěsta s ženichem posazeni na židle a vyzvednuti během hudby, zatímco drží okraje stejného kapesníku.

Naše agentura Moje svatba v Římě nabízí nevěstě a ženichovi osobní zkušenosti a profesionalitu pro organizaci židovské svatby s péčí a oddaností, s respektem k tradici.

Naši spolupracovníci, včetně těch, kteří jsou židovského náboženství, vám poskytnou správnou podporu při plánování vaší svatby a povedou vás k realizaci vašeho snu.

Pokud chcete uspořádat židovskou svatbu v Římě, zveme vás, abyste nám napsali e-mailem nebo prostřednictvím kontaktního formuláře.