moje svatba v Rime

italiano english Moje svatba v Římě - Facebook Moje svatba v Římě - Linkedin Moje svatba v Římě - Instagram



Gay svatba v Itálii

Gay svatba v Itálii

Gay svatba v Itálii představuje občanské spojení dvou lidí stejného pohlaví, mající mezi sebou vzájemnou citovou vazbu, kteří se rozhodnou svůj vztah legalizovat, stejně jako heterposexuální páry.

Takzvané civilní spojení je v Itálii zavedeno velice krátce a řídí se zákonem č.76 z 20. května , který povoluje dvou lidem stejného pohlaví , starším 18 let ,vstoupit do svazku manželského, aniž by měli jakékoli příbuzenské vztahy.


Občanské spojení

Při spojení dvou lidí stejného pohlaví manželstvím není nutno provedení ohlášek, jako je tomu při uzavření sňatku heterosexuálních párů a proto neexistuje žádná možnost jakéhokoli odporu třetí strany.

Pár musí předložit prohlášení před civilním úředníkem na místní matrice, aniž by museli přednášet konkrétní znění paragrafů a poté budou mít možnost vzájemné výměny novomanželských slibů.

Oddávající sepíše osvědčení, které bude obsahovat hlavní údaje manželského páru a svědků, zvolené bydliště, majetkový režim a společné příjmení.


Trendy gay svatby

Občanské spojení v Itálii

Homosexuální svatba je neméně důležitá jako svatba heterosexuálního páru. Každý s vlastními sny a touhami, plni vzrušení a očekávání, že tento den bude opravdu jedinečný a nezapomenutelný.

Tento sváteční den by měl vypovídat o dvojici, o jejich lásce, o společné cestě životem a jejich vztahu a o tom, co jeden od druhého očekávají.

Homosexuální páry mají vždy originální nápady pro svatební den a k nejoblíbenějším tématům patří "Téma duhy", který je symbolem homosexuálního hnutí. Jeho barvy budou přítomny během celého slavnostního dne. Od svatebního oznámení, přes menu svatební tabule, šatů, květinové výzdoby až po svatební dorty s dekorací postaviček, kde se dva muži nebo dvě ženy drží za ruce.

Při výběru svatebních šatů gay páry mají obvykle velmi jasno. Cílem je být příjemně sladěni, atˇuž rozhodnutí padne na stejné oblečení , obuv , účes, nebo si zvolí každý podle svých vlastních přání. Důležité je, aby se celkově cítili dobře. Například muži často vybírají uplé kalhoty, kšandy a sako, zatímco ženy se oblékají do bílých šatů ve stylu mořské panny nebo impéra.

Dokonce i při výběru květin jsou homosexuálové velmi opatrní, přičemž zvláštní pozornost věnují významu každé květiny použité ve svatební kytici i pro dekoraci celé oslavy.

Obvykle chtějí zvěčnit svou lásku zábavným gestem, jako je například duhová malba nebo barevné otisky prstů obou partnerů na plátně, aniž by zapomněli na fotografie a video, které budou rukou profesionála zachycovat jejich tolik pro ně významný den.

Hudební zábava a skupinové tance představují správnou animaci, která nesmí tento slavnostní den chybět. Častým zpestření svatební hostiny bývá burleska.

Také výběr svatebních dárků pro hosty (bomboniere) vychází z citlivosti homosexuálů, kteří hledají dárky, kde část zisku směřuje přímo k charitativním a neziskovým organizacím, často se zaměří na nadace svazů pro chudé nebo na obranu jejich osobních práv.

K jednomu s posledních výběrů páru patří svatební líbánky. Rozhodnutí často padá na velkoměsta, jako je náš milovaný Řím, Barcelona nebo New York. V každém případě vytoužené místo představuje pro oba cestu lásky, při které je možno navštívit zajímavá muzea, výstavy, městské parky, s možnstí strávit romantické chvíle a večer navštívit noční podniky, bary a diskotéky.


Organizace svatby

V Římě je mnoho míst, která jsou vhodná k oslavě homosexuálního manželství, hotelové roof garden s vyhlídkou na starý Řím, antické paláce nebo hrady a pohádkové zámky.

Stále více a více homosexuálních párů, chce oslavit svůj svatební den venku pod širým nebem v kontaktu s přírodou a zejména na romantickém místě, kde barvy zvoleného ročního období připraví tu správnou atmosféru celého svatebího dne a to nejen v Římě, ale i u moře, nebo v rozmanitém okolí hlavního města Itálie.

Dalšími oblíbenými destinacemi jsou Ravello a Positano na pobřeží Amalfi, v Toskánsku pak města Siena a Florencie v zelených kopcích Chianti, nebo v Umbrii, která je plná středověkých měst jako např. Gubbio, Spello nebo Todi.

Při rozhodování a přípravách na tento fantastický den, někteří preferují intimní svatbu s několika blízkými přáteli a příbuznými, zatímco jiní chtějí sdílet radost s mnoha hosty.

V obou případech je důležité, aby se pár obrátil na svatebního koordinátora, experta na gay svatby, který připraví celý svatební den s profesionální péčí, zorganizuje vše do posledního detailu tak, aby byly splněny všechny sny a přání obou manželů.

Agentura Moje svatba v Římě se mimo jiné také specializuje na uspořádání gay sňatků a ráda poradí dvojicím zrealizovat jejich sen.