moje svatba v Rime

italiano english Moje svatba v Římě - Facebook Moje svatba v Římě - Linkedin Moje svatba v Římě - Instagram



Svatba v Tivoli: Villa D’Este, Villa Adriana a Santuario di Ercole Vincitore

Každý rok si mnoho párů z celého světa vybere Tivoli, jako destinaci pro svůj svatební den. Dříve se zde mohl konat jen novomanželský fotografický servis, ale dnes jsou dvě vily s přilehlými zahradami zařazeny mezi kulturní památky světového dědictví UNESCA. Villa D´Este a Villa Adriana jsou otevřeny i pro oslavu civilního sňatku a občanského spojení dvou osob stejného pohlaví.

Do nedávna byly civilní svatby možné jen ve starodávném klášteře se sídlem národního výboru. Díky nové konvenci, která vyšla v lednu 2019 mezi městem Tivoli a Institucí Va.Ve. jež se zabývá zprávcovstvím obou Vil, je dnes možno mít civilní obřad v prostorách památek Unesca a to ve Vill D’Este, Villa Adriana a v Santuario di Ercole Vincitore.

Mít civilní sňatek nebo občanské spojení v jednom z těchto historicky kouzelných míst vysoké kvality, bude hlubokým přínosem, jak pro celou slavností událost jako je spojení dvou osob v manželský sňatek, tak pro antické památky, které se stanou svědkem tak slavnostního dne, jako je ten svatební.

Kdo z vás nesnil oslavit svoji svatbu v Itálii na jednom z nejkrásnějších architektonických míst na světě? Dnes se může váš sen stát reálným.

Tivoli je lázeňské město vzdálené od Říma půl hodiny cesty autem, ponořené do úplně jiné reality, než je chaos hlavního města, obklopené přírodou a obrovským bohatstvím umění a kultury.


Svatba ve Villa D’Este

svatba v Villa d'Este

Villa d'Este je postavena v renesančním slohu a tvoří jednu z vrcholných ukázek italské klasické a zahradní architektury. Můžeme zde obdivovat jeskyně, desítky fontán, terasovité zahrady a vodní hry, to vše se může stát vzácnou kulisou vašeho pohádkového svatebního dne.

Pro vyslovení vašeho “Ano” byly vybrány dvě exkluzivní místa, první se nachází pod širým nebem a je to La Grande Loggia, která hraničí velkou alejí vlevo od vily a může se pochlubit nádherným výhledem na tiburtskou mimořádě rozmanitou krajinu.

Druhé místo se nachází uvnitř vily, ideální pro chladnější období, a je to La Cappella del Cardinale se stěnami a stropy plnými fresek mimořádné hodnoty a krásy.


Svatba ve Villa Adriana

svatba v Villa Adriana

Villa Adriana je rozsáhlý komplex, který se rozprostírá na rozloze asi 120 hektarů, z čehož lze navštívit cca 40 hektarů. Byl postaven ve II. Století na příkaz císaře Adriána, který vybudoval císařské sídlo téhož jména.

Mít svatbu v tak důležité vile, bohaté historií a architektonickými krásami jako jsou bývalé lázně, nymfy, pavilony a zahrady, bude velkým zážitkem pro manželský pár, který se vryje navždy do jejich vzpomínek.

Svatby se konají v komplexu Pecile, obrovského čtyřstranného prostoru o délce 235 metrů a šířce 110 metrů, který se nachází západně od Námořního divadla a Sálu filozofů, jehož součástí je malebná zahrada s velkým bazénem uprostřed.

Il Pecile je obklopen kolonádou s kopiemi slavných řeckých soch, obrácenými k bazénu a nikoli k návštěvníkům, čímž vzniká okouzlující reflexe na hladině vody: neskutečně výjmenčná kulisa pro jedinečné fotografické záběry ze svatebního dne.

Jedná se o venkovní místo a proto se doporučuje mít zde svatbu v teplejších ročních měsících.


Svatba v Santuario di Ercole Vincitore

svatba v Ercole Vincitore

Santuario di Ercole Vincitore bylo otevřeno veřejnosti až od rou 2015, po mnoha letech obnovy a rekonstrukce, které se spojily s novým otevřením výstavy Expo 2015. Cílem bylo vytvořit z tohoto místa kulturní destinaci Tivoli.

Toto posvátné místo bylo postaveno v 2. století před n.l. u řeky Aniene, na ploše původně 3 000 m2, jehož cílem bylo oslnit každého, kdo přijede z Říma do Tivoli.

Jeden z nejdůležitějších příkladů římské architektury byl rozdělen do třech prostor : chrám, divadlo a obrovské náměstí, které sloužilo jako posvátné místo. Zde se nachází socha Herkula, boha uctívaného Saliem.

Svatby se mohou konat v tomto historicky posvátném komplexu na dvou místech: v impozantním Triportico a v Sala Grande.

Vyslovte vaše "Ano", ponořeni do historického kontextu tak plného šarmu a nesporné krásy. Bude to nezapomenutelná zkušenost, jak pro vás, tak pro vaše hosty.


Ceny a otevírací doba

Jestliže toužíte mít svatbu ve Villa Adriana, Villa d'Este nebo v Santuario di Ercole Vincitore v Tivoli, jěště před tím, než začnete s výběrem data svatby, je nutné vědět, že pro svatby jsou vyhrazeny jen dva dny v týdnu: čtvrtek a pátek, pokud se ovšem nejedná o sváteční den a jen v hodinách mezi 10:00 a 18:00 - to je čas, kdy musí být obřad ukončen.

Rezervace musí být provedena s velkým předstihem, aby vámi zvolený termín byl volný. Ale nemějte obavy, naše agentura Moje svatba v Říme, se postará i o tuhle záležitost.

Pro italské snoubence, kteří nemají trvalý pobyt v Tivoli a pro všechny zahraniční páry jsou náklady na civilní sňatek v Tivoli v těchto místech následující:

  1. Villa Adriana a Villa d'Este: 4,000 Euro.
  2. Santuario di Ercole Vincitore: 3,000. Euro

Cena zahrnuje: stůl pro oddávajícího, židle pro hosty, květinový dar, 30 volných vstupenek pro hosty, povolení k focení během obřadu a poté.

Jestli se rozhodnete mít svatební obřad v jednom z těchto kouzelných míst, napomůžete k ochraně antických památek a bude vám oznámeno k jaké rekonstrukci váš příspěvek posloužil.

Kromě těchto nákladů, budete muset zaplatit jěště o mnoho menší částku obecnímu uřadu a to ve výši 250,00 Euro.


Naše svatební agentura pořádá již mnoho let svatby v Římě a Tivoli, má hluboké znalosti těchto míst, proto vám bude nápomocná při jakékoliv vaší volbě, dá vám všechny potřebné informace, ohledně restaurace pro svatební hostinu, auta pro novomanželé a hosty, fotografa, květinové výzdoby a všeho ostatního, tak aby se váš svatební den stal opravdu nezapomenutelným.

Chcete-li získat nabídku na míru pro uspořádání vaší svatby v Tivoli, pošlete nám e-mail prostřednictvím kontaktního formuláře.