moje svatba v Rime

italiano english Moje svatba v Římě - Facebook Moje svatba v Římě - Linkedin Moje svatba v Římě - Instagram



Jak vybrat dodavatelé pro vaši svatbu v Itálii

vybrat dodavatelé pro vaši svatbu

Mnoho párů z celého světa, které se rozhodnou mít svatbu v Římě nebo v jiném italském městě, budou potřebovat různé služby pro kompletní organizaci jejich svatebního dne.

Ne každý má možnost osobně přijet před svatbou a provézt inspekce na místě, vybrat dodavatele, takže někteří se spoléhají na výběr z internetu, aby našli fotografa, svatební místo, vizážistku, holiče, květinářku, často preferující ty, kteří mají krásné fotografie na webové stránce a poté konečný výběr provedou jen na základě kritéria nejnižší ceny.

Budeme se vám v tomto článku snažit poskytnout několik užitečných rad, tak aby váš svatební den nebyl zničen nepříjemnostmi a nestal se jen špatnou událostí, na kterou by jste nejraději zapomněli.


Je bezpečné spoléhat se pouze na dodavatelé na internetu?

Internet je nekonečný svět, kde najdete spoustu užitečných a důležitých informací, ale zároveň existuje i mnoho takových, které čtenáře mohou oklamat.

Jednoduchým příkladem může být webová stránka svatebních fotografů, kde můžete vidět krásné fotografie, které se vám líbí, takže se rozhodnete ho kontaktovat a získat další informace a cenovou nabídku.

Dohodli jste se na ceně, vše je dohodnuto, ale jste si jistí, že máte všechny potřebné informace? Jste si jisti, že obdržíte požadovanou službu a že fotografie zveřejněné na jeho webu jsou skutečně jeho a nikoliv jiného fotografa?

Dalším případem může být výběr květinové dekorace pro kostel a svatební místo. Můžete se spolehnout na vyhledávání na internetu a najít květinového návrháře, který vás nejvíce upoutá, ale kdo vám může poskytnout jistotu, že výsledkem bude to, co opravdu očekáváte, budou květiny čerstvé? Dokáže vám poskytnout to, co jste požadovali? Jste si jistí, že květiny, které jste si vybrali na vaší svatbu nebudou mimo sezónu?

Stejně tak i vizážista nebo kadeřník nemusí vyhovět vašim požadavkům, jelikož jste neměli možnost se s ním setkat, udělat zkoušku, nebo jste se neinformovali předem jak dlouho tyto služby budou trvat a v při jejich zpoždění se celý svatební harmonogram může narušit.

Dříve, než si vyberete svatební místo musíte se informovat na mnoho věcí, které na internetu nenajdete.

V dnešní době se můžeme setkat v každém "profesionálním" odvětví, s falešnou reklamou, která se snaží přilákat zákazníky prostřednictvím webu, nebo vám naslibují a pak nedodrží slovo a tím pak způsobí nevyčíslitelné škody manželským párům, které tímto budou mít zničený svůj svatební den.

Navíc vás nikdo nemůže ujistit, že vybraný dodavatel skutečně existuje v reálném světě, že pracuje podle popisu na svých webových stránkách a že jeho práce bude provedena s úspěchem, možná web a kontaktní údaje stále existují, ale podnikání je uzavřeno.


Na co se zeptat dodavatelů

Abyste ve svatební dny neměli žádná špatná překvapení, existuje opravdu mnoho otázek, které je třeba položit každému z vybraných dodavatelů, pro každou službu jsou jiné.

Jako příklad si můžeme vzít třeba výběr svatebního místa na hostinu. Mnoho párů myslí pouze na menu a jeho cenu, aniž by se ptali, zda bude cena navíc za nápoje, kvalitní víno atd., nebo zda existuje parkoviště pro auta hostů nebo prostory pro větší autobusy, pokud by bylo svatebčanů více, čas, který vám bude k dispozici, protože se může stát, že po vás mají ještě jednu svatbu. Otázky o možnosti mít exkluzivní prostory a mnoho dalších nesmí scházet.

Je důležité vědět, zda-li jsou mezi svatebními hosty osoby intolerantí na mléčné výrobky, nebo ti kteří mají bezlepkovou dietu, tak aby kuchyň mohla upravit bez problémů menu a nabídnout těmto lidem chutná jídla.

Dalším důležitým faktorem je vědět, zda je možnost připravit svatební oběd přímo na místě, protože některá historická sídla nemají kuchyň, a proto se pár musí obrátit na cateringovou společnost.

Mohlo by se stát, že místo na oslavu je příliš malé a hosté budou rozdělení do více místností, nebo že jsou špatně udržované společné prostory. Může se stát, že jste naplánovali venkovní svatbu, aniž by vám dodavatel nabídl alternativu v případě špatného počasí, nebo že kuchyň nebude odpovídat vašim představám jelikož jste si ji nemohli předem vyzkoušet a ověřit.

Bez správných otázek se během vaší svatby můžete setkat s problémy, které mohou ohrozit váš svatební den a v budoucnu nenapravitelně povedou ke špatným vzpomínkám.

Bohužel, pokud neznáte dodavatele a nemáte možnost se s nimi osobně setkat, protože bydlíte v zahraničí, riziko špatného výsledku může být vysoké, ale řešení existuje pro všechno!


Jak se vyhnout nesprávným rozhodnutím

nesprávným rozhodnutím

Abyste se vyhnuli nesprávným rozhodnutím, měli byste si osobně zkontrolovat, co chcete potvrdit a znát všechny informace a odpovědi na vaše otázky. Ne všechny páry mají možnost přijet do Itálie před svatbou a setkat se tak se všemi svatebními dodavateli, jelikož by to vyžadovalo mnoho času a úsilí.

Samozřejmě se můžete předem informovat o dodavateli, kterého si vyberete, prostřednictvím recenzí na Googlu a Tripadvisoru, ale všichni víme, že i tyto mohou být zkreslené a mnoho jich je zakoupeno, to znamená, že se platí někomu, aby napsal pouze pozitivní recenzi, nebo jsou od přátel a příbuzných, což má za následek, že nemáme veškerou pravdivou zpětnou vazbu.

I kdybyste však našli toho nejlepšího dodavatele jako je (fotograf, květinář, restaurace atd.), stále existuje riziko, že výsledkem nemusí být to, v co jste doufali, nebo se může stát, že v den svatby mohou požadovat příplatky, které jste neočekávali, nebo navýšit částku o DPH, které nebylo dříve zvýrazněno. Tak jak to vyřešit?

Nejlepší řešení je obrátit se na svatební agenturu, která pro vás celou svatbu naplánuje, připraví a tím se vyhnete nepříjemným překvapením během nejdůležitějšího dne vašeho života, mít jediného referenta, na kterého se obrátíte a on bude jediným prostředníkem mezi vámi a všemi ostatními dodavateli.

Dobrý svatební koordinátor zná osobně všechny své dodavatele, se kterými spolupracuje již mnoho let, takže vám bude schopen poradit, který bude ten nejlepší pro vás a jeho zárukou bude jistý a bezchybný výsledek.

Svatební koordinátor bude přítomen během všech svatebních příprav, od květinové výzdoby až po focení, přičemž bude dbát na to, aby vše proběhlo podle dohody a podle vkusu manželů a hlavně ,aby se nic neponechalo náhodě.

Je samozřejmé, že bude přítomen během svatebního dne, tak abyste si mohli odpočinout a naplno váš den vychutnat, zatímco jeho úkolem bude koordinace celé svatby.

Ale jsou všechny svatební koordinátoři stejní? Určitě ne, protože ne všechny agentury jsou zaměřeny pro svatbu párů z celého světa a tím pádem neznají jejich kulturu a zvyky.


Co pro vás svatební koordinátor může udělat

Za profesionální postavou svatebního koordinátora nejsou jen květiny, restaurace a papírová práce s vaší dokumentací! V tomto člověku najdete spolehlivou osobu s mnoha zkušenostmi získanými v průběhu let, schopnou připravit pro vás tu nejkrásnější svatbu a informovat vás o všem co se přihodí, ale hlavně se bude snažit, když ne předejít, tak alespoň vyřešit neočekávané události, jako je například mít v rezervě plán B při špatném počasí, jestli jste si naplánovali svatbu pod širým nebem.

Svatební agentura Moje svatba v Římě se již mnoho let podílí na organizování svateb v Itálii pro zahraniční páry a zaručuje, že nejlepší den vašeho života nebude mít žádné ošklivé překvapení!